Voorbereiding presentatie: Mobile

Voorbereiding

Samen met Niels Konings zal ik voor het semester ASOM een presentatie verzorgen over mobile. Om te beginnen hebben we hiervoor eerst samen gekeken hoe we dit aan wilden pakken. We hebben daarbij besloten dat het ons beter leek om een presentatie te maken die voor onze medestudenten nieuwe informatie zou bevatten, dan een uiteenzetting te geven over wat mobile precies inhoudt en hoe het tot stand gekomen is. Onze medestudenten zullen hier grotendeels al van op de hoogte zijn, dus om te diep in te gaan op de feiten en historie hiervan zou waarschijnlijk erg saai worden. Daarom hebben we ervoor gekozen deze informatie slechts te gebruiken ter inleiding van ons onderwerp.

Zelf ben ik best actief binnen Foursquare, een location based applicatie die zowel via het internet als mobiele telefoon gebruikt kan worden. De gebruiker kan hierbij inchecken op locaties waar hij of zij zich op dat moment bevindt. Zo kunnen punten en badges verdiend worden. Het wordt het meest gebruikt via smartphones, omdat de applicatie zo gebruik kan maken van de GPRS-functie van de telefoon en locaties op die manier makkelijker kan vinden. De applicatie geeft geen punten wanneer blijkt dat de gebruiker te ver van een locatie vandaan is, om vals spelen te voorkomen.

Foursquare vs. Google Latitude

Voor onze presentatie heb ik informatie verzameld over Foursquare, zowel wat er op het internet over te vinden was als mijn eigen ervaringen. Deze week zal ik daarnaast gebruik gaan maken van een ander location based netwerk, namelijk Google Latitude. Het lijkt me interessant om eens te kijken wat precies de overeenkomsten en verschillen zijn tussen dit netwerk en Foursquare. Deze vergelijking zullen we uiteindelijk gebruiken voor de presentatie. Niels zal zich voornamelijk bezig houden met mobile photosharing. We hopen daarmee onze klasgenoten iets nieuws te kunnen vertellen, uit eigen ervaring. Op mijn blog heb ik onder Social Media aparte pagina’s gemaakt over zowel Foursquare als Google Latitude, met daarop ook de informatie die voor de presentatie gebruikt zal worden. Over Foursquare heb ik eigenlijk de informatie en eigen ervaring al compleet. Over Google Latitude is nog vrij weinig te vinden op het internet, ik hoop de gevonden informatie deze week dan ook uitgebreid aan te kunnen vullen. Daarna zal ik mijn eigen ervaring hierover delen en vergelijken met de ervaring die ik heb met Foursquare.

Getagged , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: